BANDLEDEN

Trompet: Vacature!

trompet harm langermans

Vocals: Monique Dorst

Monique Dorst is op 11 jarige leeftijd begonnen met muziek te maken. Eerst op klarinet bij een Harmonie in Noordwijk, later ook op alt saxofoon bij een fanfare in Noordwijkerhout. Vanaf 1988 speelde ze bij Big Band Geldrop op alt saxofoon en schakelde daar vanaf 2000 geleidelijk over naar zang en werd ze uiteindelijk de zangeres van deze big band; ze zong bij Big Band Geldrop tot 2007. Grote inspirator om te gaan zingen was de mooie warme stem van Karen Carpenter.

Monique volgde een zangopleiding bij de Academie Voor Lichte Muziek Muziek (AVLM) in Lelystad en nam zanglessen bij Hella Hertogs. Ze zingt als achtergrond- en lead zangeres in "The Fabulous Party Band" en sinds 2014, na een aantal gastoptredens, als vaste zangeres bij Jazzcination.

meinder janszen trombone

Trombone: Meindert Janszen

Meindert Janszen is op 6 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen (dat was het enige instrument waar hij direct geluid uit kreeg) op de muziekschool in Emmeloord. Daar heeft hij tot zijn 15e jaar les gehad van de jazztrompettist, Wim de Soet, die naast de klassieke scholing  ook met de jazzmuziek en improviseren aan de gang ging, en daar zodoende de basis en interesse voor lichte muziek legde. Hij speelde daar ook voor het eerst in een Bigband.

Na de studietijd, waarin zeer weinig werd gespeeld, ging hij in Helmond wonen en is hij als leadtrombonist gaan spelen bij "Bigband Geldrop" en in een voor die tijd vooruitstrevend carnavalsorkest in Helmond, de "DAKkapel", waarmee de titel: "Meest originele straatorkest van Nederland  1995" in Bemmel werd gewonnen. Gedurende enkele jaren deed hij mee aan diverse jazzworkshops in Eindhoven en Helmond en heeft hij, als lid van het begeleidingsorkest, de theatertour van Petazzi (een bekende Helmondse amusementsgroep) meegemaakt. Sinds enkele jaren speelt hij als leadtrombonist in de Eindhovense "Lighttown Bigband" en sinds kort in de jazzformatie "Jazzcination".

jan lohstroh pianist

Toetsen: Jan Lohstroh

Jan Lohstroh begon op 10 jarige leeftijd piano te spelen en kreeg les van Christiaan Kuijten in Tilburg. Tijdens zijn middelbare schooltijd deed hij mee in diverse schoolbandjes. Gedurende zijn studiejaren daarna bleef de piano onaangeroerd, maar luisterde hij veel naar jazz-muziek. Daarna pakte hij het klassieke pianospel op en nam hij lessen bij achtereenvolgens Willy Paulik en Cornélie Hoendervanger in Eindhoven. Momenteel neemt hij klassieke lessen bij Jacques Wijnen in Rousillon-en-Morvan.

Sinds 2006 heeft hij de jazz (her)ondekt en was pianist bij "Big Band Geldrop" van 2006 tot mid 2012. Hij is sinds 2007 pianist bij de "Lighttown Bigband" in Eindhoven. Hij arrangeert ook stukken voor Big Band en componeert jazzthema's. Hij nam lessen in arrangeren en improviseren bij Richard Beeren. Sinds 2008 speelt hij in diverse gelegenheids-combo's en in de jazzformatie "Jazzcination" die hij met gitarist Fred Rijsdijk oprichtte in 2011.

Fred Rijsdijk Gitaar

Gitaar: Fred Rijsdijk

Fred Rijsdijk begon op 11 jarige leeftijd gitaar te spelen en heeft in de 60-/70-er jaren in diverse bands gespeeld. Na een lange periode de gitaar niet meer te hebben aangeraakt is hij klassieke gitaar gaan studeren aan de Muziekschool te  Valkenswaard waar hij in 1999 zijn eind (D) diploma haalde.

Sinds 2001 is Fred zich gaan richten op de jazzmuziek via zelfstudie en lessen van Herbie Guldenaar en Paul Hagenaars.Hij speelt in de bigbands "Nightshift" te Valkenswaard en "Lighttown" te Eindhoven, in diverse gelegenheid- jazzcombo's en in de jazzformatie "Jazzcination" die hij met pianist Jan Lohstroh oprichtte in 2011.

moniek van de wiel

Contrabas: Sarah Gebhard

Percussie: Onno Looijmans